Günlük hayat aktivitelerine devam etmenin daha doğal ve rahat yollarını aramak küresel bir eğilimdir. Uzun süreli terapide yan etkileri olan tıbbi çözümlerin yanısıra tüketiciler, daha büyük sağlık faydaları sundukları için doğal sağlık takviyelerine dönüş yapıyorlar.
Yaşlanan nüfusun artmasının bir sonucu olarak, dünya genelinde ülkeler, neredeyse yarısı kemik ve ekleme bağlı rahatsızlıklar olan kronik hastalıkların korkutucu artışına tanık oluyor (1).
Kemik ve eklem sağlığı için en iyi bilinen doğal içeriklerden biri, doğal olarak türetilmiş kolajenden elde edilen kolajen peptididir. Memelilerde en bol bulunan protein olan kolajen proteini, vücut proteininin yaklaşık %30’unu oluşturur.
Kolajeni enzimatik olarak daha küçük peptidlere bölerek kolajen peptidleri elde edilir. Bu biyoaktif peptidler kan dolaşımında hızla emilebilir ve hemen hareket edebilir. Kolajen peptidleri güçlü kemikleri ve sağlıklı eklemleri korumaya yardımcı olur.
Kemikler vücudumuzun destekleyici iskeletini oluşturur ve bunlar esas olarak matris minerali ve organik matristen oluşur. Kolajen proteini (çoğunlukla tip 1 kolajen), organik matrisin %85 - 90’ını kaplar. Matris minerali kemiklere sertlik verirken kolajen de yumuşaklıktan sorumludur.
Bu nedenle kolajen özelliklerindeki değişiklikler kemiklerin mekanik özelliklerini etkileyebilir ve kırık hassasiyetini artırabilir.
Kolajen peptidleri kemiklerinizi güçlendirir.
Laboratuvar ortamında ve yaşayan organizmada yapılan bazı çalışmalar, ağız yoluyla alınan kolajen peptidlerinin ( 24 hafta boyunca 10g. ) kemik metabolizması üzerinde faydalı etkilerinin olabileceğini belirtiyor.
Kolajen peptidleri, osteoklastlar tarafından kemik emilimini engellerken osteoplast yayılmasını ve kolajen gen anlatımını uyarır. Etkilerin kombinasyonu, artmış mineral yoğunluk ve kemiklerin fiziksel gücü ile sonuçlanır. (2,3,4,5,6).
Çeşitli araştırmalar, kolajen peptidlerinin menopoza girmiş kadınlar gibi mineral yoğunluğu düşük olan yaşlı insanlarda olumlu etkileri olduğunu ileri sürüyor (6).
Prepubertal çocuklarda karma kolajen peptid ve kalsiyum alımının kemik oluşumu üzerine etkileri de kanıtlanmıştır (7).
Dozaj | Süre | Etki | Referans | |
Güçlü kemik | 10g/gün | 24 hafta | Kemik yoğunluğu ve gücünde artış | 2,3,4,5,6 |
Sağlıklı eklem | 10g/gün | 12-24 hafta | Eklem sertliğinde,ağrısında ve şişmesinde azalma | 8,9,10 |
*Yukarıda belirtilen tüm bilgiler Kolajen kullanımı üzerine yapılan dünya çapındaki araştırmalardan derlenmiştir.
REFERANSLAR / REFERENCES
(1) Dubourg,G.,(2013).Targeting bone health. The world of food ingredients, February 2013.(2) Kim, H.K., Kim, M.G. and Leem, K.H. (2013). Osteogenic activity of collagen peptide via ERK/ MAPK pathway mediated boosting of collagen synthesis and its therapeutic efficacy in osteoporotic bone by back-scattered electron imaging and microarchitecture analysis. Molecules, Vol. 18, 15474-15489.(3) Leem, K.H., Lee, S., Jang, A. and Kim, H.K. (2013). Porcine skin gelatin hydrolysate promotes longitudinal bone growth in adolescent rats. Journal of Medicinal Food, Vol. 16, Iss. 5, 447-453.(4) Kim, H.K., Kim, M.G. and Leem, K.H. (2014). Collagen hydrolysates increased osteogenic gene expressions via a MAPK signaling pathway in MG-63 human osteoblasts. Food & Function, Vol. 5, Iss. 3, 573-578.(5) JunLi Liu, Bing Zhang, ShuJun Song, Ming Ma, ShaoYan Si, YiHu Wang, BingXin Xu, Kai Feng, JiGong Wu and YanChuan Guo. (2014). Bovine collagen peptides compounds promote the proliferation and differentiation of MC3T3-E1 pre-osteoblasts, Vol.9, Iss. 6, 1-6.(6) Adam, M., Spacek, P., Hulejova, H., Galianova, A. and Blahos, J. (1996). Postmenopausal osteoporosis. Treatment with calcitonin and a diet rich in collagen peptides. Casopis Lékaru Ceských, Vol. 135, Iss. 3, 74-78.(7) Martin-Bautista, E., Martin-Matillas, M., Martin-Lagos, J.A., Miranda-Leon, M.T., Muñoz-Torres, M., Ruiz-Requena, E., Rivero, M., Quer, J., Puigdueta, I., and Campoy, C. (2011). A nutritional intervention study with hydrolyzed collagen in pre-pubertal spanish children: influence on bone modeling biomarkers. Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism, Vol. 24, Iss. 3-4,147-153.(8) Trč, T. and Bohmová, J. (2011). Efficacy and tolerance of enzymatic hydrolysed collagen (EHC) vs. glucosamine sulphate (GS) in the treatment of knee osteoarthritis (KOA). International Orthopaedics, Vol. 35, Iss. 3, 341-348.(9) Benito-Ruiz, P., Camacho-Zambrano, M.M., Carrillo-Arcentales, J.N., Mestanza-Peralta, M.A., Vallejo-Flores, C.A., Vargas-López, S.V., Villacís-Tamayo, R.A. and Zurita-Gavilanes, L.A. (2009). A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort. International Journal of Food Sciences and Nutrition, Vol. 60, Iss. 1, 99-113.(10) Clark, K.L., Sebastianelli, W., Flechsenhar, K.R., Aukermann, D.F., Meza, F., Millard, R.L., Deitch, J.R., Sherbondy, P.S., and Albert, A. (2008). 24-Week study on the use of collagen hydrolysate as a dietary supplement in athletes with activity-related joint pain. Current Medical Research and Opinions, Vol. 24, Iss. 5, 1485-1496.
Piar Genesis Collagen+ Hidrolize Peptid Kolajen içeren takviye edici gıda; hiç bir TATLANDIRICI ve KORUYUCU içermeyen; ŞEKER, GLUTEN, LAKTOZ ve SÜT ürünleri eklenmemiş DOĞAL besinlerle formüle edilmiştir. Bu nedenle toz formunda üretimi tercih edilmiştir.
Hidrolize edilmiş protein peptit formu ve uygun molekül ağırlığı sayesinde; biyoyararlanımı yüksek, kolay sindirim ve emilim özelliğinde olan, HELAL sertifikasına sahip Sığır kaynaklı Tip I,III özellikte KOLAJEN içermektedir.
Günlük ihtiyacın tamamını karşılayan 10000mg. miktar her saşede bulunur.
ISO 22000:2005 ve ISO 9001:2015 Gıda Güvenliği ve Kalite Yönetim Sistemi belgelerine sahip tesislerde tamamen hijyenik koşullarda üretilmiştir.
Formül içeriğine eklenen Vitamin C, Hyaluronik asit, Vitamin E, Alfa Lipoik asit, Glutatyon, Vitamin B5, Çinko, Koenzim Q10, Biotin, Selenyum ve Vitamin B12 gibi aktif mikro besinler ve vitaminler sayesinde etkileşimi ve fayda oranı arttırılmıştır.
Suda kolaylıkla çözünen yapısı; aroma içermeyen katkısız doğal tadı ve kokusu ile günlük tüketiminiz olan içecek ve yiyeceklere yol arkadaşı olacaktır.